ZONA INDUSTRIALE | Parku i Biznesit – Prizren

July 16, 2019

 

VIDEO_ZONA

Zona Industriale “Parku i Biznesit’ gjendet në  verilindje të qytetit të Prizrenit në km 5 të rrugës  Prizren –Prishtinë. Sipërfaqja totale e Zonës Industriale është 80 ha, brenda së cilës ekzistojnë 100 parcela me sipërfaqe deri në 3000 m2.

Lokacioni ofron kushte të mira për transport. Si arterie kryesore është magjistralja Prishtinë – Prizren si dhe mundësia e lidhjes së ardhshme në autostradën Merdarë – Morinë – Durrës, rrjedhimisht mundësia e lidhjes me portin e Durrësit dhe Shëngjinit.

Komuna e Prizzrenit, përmes hapjes së kësaj zone synon:

  • Nxitjen e investimeve në Prizren përmes ofrimit të infrastrukturës së përshtatshme për zhvillimin e veprimtarive afariste;
  • Zgjerimin e bashkëpunimit në mes të bizneseve dhe institucioneve;
  • Avancimi teknologjik dhe rritja e konkurueshmërisë së prodhimeve dhe shërbimeve vendore;
  • Hapja e vendeve të reja të punës;
  • Krijimi i një hapësire multi-funksionale dhe ndërvepruese për komunitetin e biznesit;
  • Lehtësimi i ambientit biznesor dhe mbështetja e sektorit privat
  • Përshpejtimi i zhvillimit rajonal dhe zgjerimi i lidhjeve ekonomike tregtare brenda dhe jashtë vendit


Menaxhimi i kësaj Zona Industriale do të jetë konform Ligjit mbi Zonat Ekonomike Nr.04/L  – 159 të datës14.02.2013. 


YOUR COMMENT

en_USEnglish
sqAlbanian en_USEnglish