Category: Opinion

By [email protected] / July 23, 2019 / Opinion

Inspired by tradition – Prizren’s potential as a gastronomic hotspot

Is there a potential to add another item to Prizren’s street food beyond qofte and pleskavica? Perhaps a cornmeal and mushroom filled sarma? That would be a true honoring of […]

Read More →

By [email protected] / July 4, 2019 / Opinion

Thërret Prizreni  “Diasporën”!

Shkruan: Vat Marashi Vërtetë është Forum Ekonomik ky që organizohet në Prizren, por se ç’ka një komponent “magjepës”, posa përmend Kryeqytetin e dikurshëm të shqiptarisë. “Se ekonomi pa mend nuk ka, […]

Read More →

By [email protected] / July 3, 2019 / Opinion

Shoqata Internacionale “Women Alb World”, si nxitës në biznes dhe investime për komunitetin lokal

Shkruan: Women Alb World “Shoqëria fillon me të drejtat e grave” është padyshim edhe refreni që na udhëheq në punë tonë të përditshme në realizimin e objektivave kryesore për gratë […]

Read More →

By [email protected] / July 2, 2019 / Opinion

Koha të orientojmë vullentin e sipërmarrësve nga Diaspora në investime strategjike

Nga: Qamil Isufi, Kryetar i Rrjetit të bizneseve shqiptare të Zvicrës Rrjeti i Bizneseve të Shqiptarëve në Zvicër si i pari organizim i Rrjeteve të Bizneseve në 2013 ka pasur […]

Read More →

By [email protected] / July 1, 2019 / Opinion

Lëri ankesat dhe fjalët e kota, vepro!

Shkruan: Flamur Mavraj, Norvegji Ne të gjithë e dijmë dhe ka filluar të bëhet ‘cliche’ kur flasim për rëndësinë e diasporës dhe remitencat që vijnë në Kosovë.  Diaspora 20 vitet […]

Read More →

By [email protected] / June 27, 2019 / Opinion

Orientimi i dërgesave të emigrantëve, nga konsumi drejt zhvillimit

Shkruan: Alban Nevzati Që nga shpallja e pavarësisë në vitin 2008 e deri në vitin 2017, në Kosovë, sipas shifrave zyrtare janë pranuar mbi 6 miliardë euro përmes remitencave. Kjo […]

Read More →

By [email protected] / June 26, 2019 / Opinion

Rëndësia e diasporës në zhvillimin ekonomik të Kosovës

Kosovën po e presin ditë më të mira. Diaspora përditë e më e interesuar për të investuar në Kosovë, në një klimë e cila po shkon drejt përmirësimit si për […]

Read More →

By [email protected] / June 18, 2019 / Opinion

Rregulli i të bërit biznes: Mendo globalisht vepro lokalisht

Shkruan: Ilir Seferi Pas 20 viteve të çlirimit, pushteti qendror është ballafaquar me sfida të shumta për ndërtimin e shtetit duke shpresuar se të qenurit shtet do të thotë se […]

Read More →

By [email protected] / March 26, 2019 / Opinion

Potenciali ekonomik i diasporës përtej remitancave

  Kosova ka fatin e mirë që ka një diasporë të madhe krahasuar me numrin e banorëve, diverse dhe me shumë potencial ekonomik, intelektual, kulturor, artistik e sportiv. Por, angazhimi […]

Read More →

en_USEnglish
sqAlbanian en_USEnglish